Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Održan prvi sastanak na temu izrade Zakona o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci u Županiji Zapadnohercegovačkoj

13 ruj. 2023 | Novosti

U utorak, 12. rujna, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke s početkom u 10:00h je održan prvi radni sastanak na temu izrade Zakona o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Moderatorica sastanka, Viktorija Bošnjak, se na početku sastanka obratila prisutnima pozdravnim riječima te predstavila glavne ciljeve koji se žele postići novim zakonom a kojem prethode još 4 radna sastanka na istu temu na kojem će svi uključeni akteri moći dati svoje sugestije koje će se implementirati u novi zakon.

Viktoria Kuzmits, Austrijska izaslanica za obrazovanje je istaknula kako je zadovoljna prepoznatom potrebom i postupkom izrade novog zakona jer su uključeni svi akteri kojih se dotiče srednje strukovno obrazovanje. Mario Mikulić se u ime Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH obratio prisutnima i u svom obraćanju rekao kako Vlada Županije Zapadnohercegovačke već godinama sustavno ulaže u srednje strukovno obrazovanje, a zadnja investicija je e-sustav u svim školama.

Nakon uvodnih riječi je održana prezentacija trenutnog Zakona o srednjem strukovnom obrazovanju ŽZH nakon čega je održana rasprava. Iduća točka dnevnog reda je bila Analiza potrebe za novim zakonom o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci u ŽZH. Sudionici su sudjelovali na radionici u sklopu sastanka gdje su bili podijeljeni u dvije skupine te su verificirali glavne institucije Županije Zpadnohercegovačke koje će sudjelovati pri izradi novog zakona i prezentirane su njihove odgovornosti u procesu provedbe srednjeg strukovnog obrazovanja.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave