Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

SUM i AKD potpisivanjem sporazuma osnažili i potvrdili dugoročnu suradnju

20 tra. 2023 | Novosti

Izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru predvođeno rektorom prof. dr. sc. Zoranom Tomićem održalo je sastanak s predstavnikom Agencije za komercijalnu djelatnost prilikom kojega su rektor Sveučilišta u Mostaru i glavni direktor AKD-a, Jure Sertić potpisali sporazum o suradnji na istraživačkim i razvojnim projektima čime se dodatno osnažila dosadašnja suradnja između SUM-a i AKD-a.

Osim potpisnika, rektora Tomića i glavnog direktora AKD-a, potpisivanju sporazuma nazočila je predsjedateljica Vijeća ministara BiH, Borjana Krišto, ministri obrazovanja Bojan Domić (Županija Središnja Bosna), ministrica Danijela Perić (Županija Zapadnohercegovačka), ministrica Ana Andrić ( Posavska Županija), ministrica Gordana Nakić (Hercegbosanska Županija), ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje Jadranka Bošnjak, ravnatelj Zavoda za školstvo HNŽ-a Željko Ćorić te državni tajnik Središnjeg ureda za razvoj digitalnog društva RH Bernard Gršić i ravnatelj SRCA Ivan Marić.

Teme sastanka su bile osvrt na dosadašnju suradnju za koju su obje strane istakle kako je u svim dosadašnjim zajedničkim projektima bila iznimno uspješna te kako će ju potpisani Sporazum o suradnji na istraživačkim i razvojnim projektima dodatno osnažiti i otvoriti dugoročan put za ostvarivanje zajedničkih uspjeha na području IT djelatnosti. Potpisanim Sporazumom obje strane imaju za cilj intenzivirati provođenje i realizaciju razvojno-istraživačkih projekata u svrhu jačanja implementacije digitalne transformacije i primjene umjetne inteligencije na svim razinama obrazovanja kao i jačanja društvenog utjecaja IT djelatnosti. Također, na sastanku se razgovaralo i o održavanju prve međunarodne konferencije o digitalnoj transformaciji u obrazovanju i primjenama umjetne inteligencije u organizaciji Sveučilišta u Mostaru pod nazivom MoStart i tom su prilikom nazočni istaknuli izniman značaj organiziranja i održavanja ove konferencije.

Vrijedi napomenuti kako je AKD sudjelovalo u realizaciji projekta e-SUM iskaznice što je rezultirao tome da je Sveučilište u Mostaru prvo sveučilište u regiji koje je uvelo digitalni oblik identifikacije studenata i na taj način zamijenio papirnati Indeks. AKD – Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. iz Zagreba je tvrtka koja je u 100% vlasništvu Republike Hrvatske i bavi se  proizvodnjom osobnih iskaznica, putovnica, viza, vozačkih dozvola i drugih zaštićenih tiskovina. AKD izrađuje studentske iskaznice svim sveučilištima u Republici Hrvatskoj

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave