Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Održano županijsko natjecanje “Dani hrvatskog jezika”

5 tra. 2023 | Novosti

Dana 3. travnja 2023. godine održano je  županijsko natjecanje “Dani hrvatskog jezika”. Natjecanje je održano u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke. Učenici su se natjecali samo u pisanju literarnih radova. Sudjelovalo je 13 osnovnih i 7 srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke. Učenici su mogli odabrati jednu od 3 ponuđene teme.

Teme za izradu radova za osnovne škole:

  1. Približavanje proljeća
  2. Nekʼ ljubav pobijedi mržnju
  3. Bez volje i rada nema uspjeha

Teme za izradu radova za srednje škole:

  1. Naša je generacija pozvana mijenjati svijet na bolje
  2. Vrednuj stablo po plodu, ne po lišću, a čovjeka po djelu, ne po odijelu
  3. Živim da bih volio – volim da bih živio

Stručno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Jozo Marić, prof. Jerko Ivanković, mag. hist. et phil. Jure Miloš i akad. graf. Ante Vican odabralo je najbolje literarne radove.

U kategoriji literarni rad – osnovne škole, treće mjesto osvojio je  Marko Jurišić iz Osnovne škole Franice Dall’era Vir na temu „Približavanje proljeća“, drugo mjesto osvojila je Tea Topić iz Druge osnovne škole Široki Brijeg na temu „Nekʼ ljubav pobijedi mržnju“, a prvo mjesto osvojila je Katarina Glavaš iz Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci na temu „Približavanje proljeća“.

U kategoriji literarni rad – srednje škole, treće mjesto osvojila je Ena Čolak iz Srednje škole Antuna Branka Šimiće Grude na temu „Naša je generacija pozvana mijenjati svijet na bolje“, drugo mjesto osvojio je  Matej Pavlović iz Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški na temu „Vrednuj stablo po plodu, ne po lišću, a čovjeka po djelu, ne po odijelu“, a prvo mjesto  osvojila je Marija Soldo iz Srednje strukovne škole Široki Brijeg na temu „Naša je generacija pozvana mijenjati svijet na bolje“.

Učenicima najboljih radova uručene su prigodne nagrade.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave