Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

ODRŽAN DOGAĐAJ ZA MLADE NA TEMU „IZRADA STRATEGIJE ZA MLADE U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ“

6 ožu. 2023 | Novosti

U petak 03. ožujka, 2023. godine u Širokom Brijegu održan je događaj za mlade na temu „Izrada strategije za mlade u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ u organizaciji našeg ministarstva i Udruge  za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega, a sukladno Memorandum o suradnji na projektu „Potpora izradi strategije za mlade u Županije Zapadnohercegovačkoj“.

Ovaj projekt financira se djelom iz sredstava Europske Unije, a posredstvom udruge EKO ZH.

Navedenom događaju nazočili su predsjednik skupštine Županije Zapadnohercegovačke gospodin Ivan Jelčić, Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke gospođa Ružica Mikulić, predstavnici županijskog Ureda Vlade za EU integracije, predstavnici općina s područja Županije Zapadnohercegovačke, predstavnici maturanata svih srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke u pratnji nastavnika, predstavnici udruga građana suorganizatora EKO ZH i Udruženja građana Nešto više.

Događaj je otvorila ministrica gospođa Ružica Mikulić kratkim uvodom te osvrtom na do sada provedene aktivnosti, a nakon uvoda stručni savjetnik ministrice za pitanja mladih gospodin Josip Primorac  predstavio je rezultate i analizu ankete provedene među mladima u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Po završetku predstavljanja analize Doc.dr.sc. Dražen Barbarić održao je predavanje na temu: Aktivizam mladih (između revolucije  i  defetizma).

Ovaj događaj je uvod u proces izrade strategije mladih u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u anketiranju te pomogli održavanju ovog događaja te sudjelovali na istom.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave