Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Započeo proces izrade Strategije razvoja obrazovanja i znanosti Županije Zapadnohercegovačke

17 lis. 2022 | Novosti

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke je započelo proces izrade Strategije razvoja obrazovanja i znanosti Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2020. – 2035. godine.

Temelj cijelom procesu izrade strategije je Odluka o pristupanju strateškog planiranja i izradi strategije razvoja obrazovanja i znanosti Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2020. – 2035. godine koju je donijela Skupština Županije Zapadnohercegovačke.

Po toj odluci za koordinatore je imenovano Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke zajedno s uredom Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Prvi korak je osnaživanje vlastitih potencijala kroz dvodnevnu radionicu s temom Strateško planiranje i izrada strateških dokumenata u obrazovanju.

Misija OESS-a je prepoznala važnost ovog procesa te podržala održavanje radionice na kojoj su sudjelovali predstavnici Ministarstva, Zavoda za odgoj i obrazovanje, ureda Vlade ŽZH za Europske integracije, HERAG, predstavnici odgojno obrazovnih ustanova svih razina obrazovanja kao i predstavnici gradova odnosno općina.

Radionicu je vodila doc. dr. sc. Jasna Kovačević, profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Strategija razvoja obrazovanja i znanosti ŽZH predstavlja prvi konkretan strateški dokument u obrazovanju u našoj Županiji kojim se treba odrediti kakvo obrazovanje želimo te koje mjere i programe trebamo provesti kako bismo ostvarili željeni cilj.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave