Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Nagrađeni učenici najboljih literarnih radova na natjecanju “Dani hrvatskog jezika” za 2022. godinu

26 tra. 2022 | Novosti

Dana 13. travnja 2022. godine održano je  županijsko natjecanje “Dani hrvatskog jezika”. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke. Učenici su se natjecali samo u pisanju literarnih radova. Sudjelovalo je 14 osnovnih i 7 srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke. Učenici su mogli odabrati jednu od 3 ponuđene teme.

Teme za izradu radova za osnovne škole:

  1. Za ljubav, ne za mržnju, mi smo rođeni
  2. Moj dan između knjige i kompjutera
  3. S prijateljem nisi nikad sam

Teme za izradu radova za srednje škole:

  1. Nikad ne odustajte od svojih snova
  2. A. B. Šimić – naš ponos i naša ljubav
  3. Svijet u kome živimo – svijet kakav želimo

Stručno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Jozo Marić, dr. sc. Marko Tokić, prof. Jerko Ivanković odabralo je najbolje literarne radove.

U kategoriji literarni rad – osnovne škole, treće mjesto osvojila je Ivana Begić iz Osnovne škole Vranić na temu „Za ljubav, ne za mržnju, mi smo rođeni “, drugo mjesto osvojila je Mila Tokić iz Osnovne škole Ante Brune Bušića Rakitno na temu „Za ljubav, ne za mržnju, mi smo rođeni “, a prvo mjesto osvojila je Ivamarija Lukenda iz Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci na temu „S prijateljem nisi nikad sam “.

U kategoriji literarni rad – srednje škole, treće mjesto osvojila je Lucija Soldo iz Srednje strukovne škole Široki Brijeg na temu „Svijet u kome živimo – svijet kakav želimo “, drugo mjesto osvojio je  Josip Granić iz Gimnazije Ljubuški na temu „Nikad ne odustajte od svojih snova “, a prvo mjesto  osvojila je Mia Hrkać iz Gimnazije Fra Dominika Mandića Široki Brijeg na temu „Svijet u kome živimo – svijet kakav želimo “.

Učenicima najboljih radova uručene su prigodne nagrade.


Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave