Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

CEI javni poziv za projekte razmjene znanja

2 lip. 2021 | Novosti

U okviru Centralnoeuropske inicijative (CEI) je otvoren javni poziv za projekte razmjene znanja koji bi doprinijeli razvoju i ojačali suradnju unutar regije kroz potporu društvene kohezije i ekonomske dinamike.

Javni poziv je objavljen u sklopu Programa razmjene znanja (Know-how Exchange Programme (KEP)) koji pomaže razmjeni stručnih znanja unutar CEI regije, i to između zemalja CEI koje su ujedno i članice Europske unije i zemalja koje teže članstvu u Europsku uniju.

U pozivu je navedeno da se za svaki projektni prijedlog moraju prijaviti najmanje dva subjekta, i to najmanje jedan pružatelj stručnih znanja iz Europske unije i jedan korisnik iz zemlje koja ima status kandidata ili potencijalnog kandidata u Europskoj uniji. Aplikanti mogu biti javna i privatna tijela (ne pojedinci), međunarodne i nevladine organizacije koje djeluju u javnom interesu, državne, regionalne i lokalne vlasti, obrazovne/istraživačke institucije i organizacije koje se bave zaštitom životne sredine. Projektni prijedlozi trebaju biti sukladni ciljevima definiranim u Akcijskom planu CEI-a za razdoblje 2021-2023. godine.

Na strani pružatelja stručnih znanja mogu se naći institucije i organizacije iz Bugarske, Češke, Hrvatske, Mađarske, Italije, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije. S druge strane, subjekti iz Albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Ukrajine mogu biti korisnici stručnih znanja.

Vrijednost granta je do 50% vrijednosti projekta i maksimalan iznos granta po projektu iznosi 40.000 eura. Razliku do ukupne vrijednosti projekta projektni partneri trebaju osigurati iz svojih izvora, uključujući i doprinos u naturi.

Razdoblje implementacije predloženih projekata može trajati između 6 i 24 mjeseca, s tim da je početak implementacije planiran u studenom 2021. godine.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 21. lipanj 2021. godine.
Aplikacije se podnose elektronički putem internet stranice: https://application.cei.int/application/kep-2021/, uz prethodnu registraciju na stranici: https://application.cei.int/wp-login.php?action=register.

Sve informacije o predmetnom pozivu, uključujući i obrazac za podnošenje projektnih prijedloga, dostupne su na stranici: https://www.cei.int/news/9052/the-cei-know-how-exchange-programme-kep-call-for-proposals-2021-is-open-for-applications.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave