Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Održano županijsko natjecanje “Kulturna baština moga kraja” za 2021. godinu

26 svi. 2021 | Novosti

Ovogodišnje županijsko natjecanje “Kulturna baština moga kraja” za 2021. godinu je zbog nepovoljne epidemiološke situacije održano u prostorijama Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke pod čijim je pokroviteljstvom ovo natjecanje i održano. Svaka škola je dostavila svoje radove u Ministarstvo.
Likovna tema bila je „Kulturna baština moga kraja“. Učenici su mogli odabrati likovnu tehniku po svom izboru. Cilj natjecanja je upoznati se s povijesnim i kulturnim blagom svoga kraja, njegovim očuvanjem i podizanjem svijesti o njegovoj važnosti te kroz praktičan rad učenika razviti sposobnost kreativnog likovnog izražavanja. Likovnim radovima  treba biti prezentirana percepcija djece u odnosu na materijalnu kulturu njihovog životnog okruženja. Sudjelovali su učenici od šestog do devetog razreda iz 14 osnovnih škola Županije Zapadnohercegovačke.

Županijsko povjerenstvo u sastavu: pomoćnik ministrice Miro Marić, akad. graf. Ante Vican, akad. graf. Josip Primorac i mag. Arheologije Maja Soldo je odabralo najbolje likovne radove.

Treće mjesto podijelile su  Matea Galić iz Osnovne škole Franice Dall’era Vir i Petra Sušić iz Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški, drugo mjesto podijelili su Antonio Galić iz Prve osnovne škole Široki Brijeg i Vita Grgić iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Ljubuški a prvo mjesto osvojila je Antea Bašić iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje.
Učenicima najboljih radova uručiti će se prigodne nagrade.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave