Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Obavijest o načinu organizacije nastave za sve učenike osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke

20 tra. 2021 | Novosti

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke uputilo je Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH obavijest kojom je izvijestilo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Županiji te dalo preporuke za organiziranje nastave.

Po navedenim preporukama, nastava za učenike svih razreda osnovne škole kao i svih razreda srednjih škola će se izvoditi redovito, ali na način da se odjeli koji su brojniji od 15 učenika, dijele na dvije skupine koje pohađaju nastavu naizmjenično dan za danom. Uvjet je i dalje da se poštuju smjernice koje se tiču kontinuirane edukacije nastavnog osoblja i djece, provođenje mjera dezinfekcije i ventilacije prostorija i sprječavanja grupiranja razreda prilikom dolaska u školu odnosno odlaska iz škole.

I dalje se ne preporučuju roditeljski sastanci u većim skupinama kao ni eventualne ekskurzije.

Trajanje nastavnog sata ostaje i dalje 40 minuta, kako bi škole imale dovoljno vremena odraditi potrebnu dezinfekciju i ventilaciju učionica.

Ove su mjere bazirane na trenutnoj epidemiološkoj situaciji te su podložne promjenama ukoliko se situacija pogorša ili poboljša.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave