Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Upitnik o ulozi udžbenika u osnovnim i srednjim školama u BiH

13 tra. 2021 | Novosti

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini podržava obrazovne vlasti širom Bosne i Hercegovine u naporima unapređenja inkluzivnosti i kvalitete obrazovanja, između ostalog, i putem kurikularne reforme, jačanja nastavničkih kompetencija i poboljšanja udžbenika i nastavnog materijala pa je OSCE u BiH u skladu s navedenim pokrenuo javni elektronski upitnik s ciljem prikupljanja mišljenja učitelja i učiteljica, nastavnika i nastavnica, profesora i profesorica, učenika i učenica i roditelja o ulozi udžbenika u nastavnom procesu i o tome što treba biti jedan udžbenik.

Anketni upitnik je u potpunosti anoniman, dostupan je online do 30. travnja i nalazi se na sljedećem linku: https://www.surveymonkey.com/r/upitnik_udzbenici .

Nakon zatvaranja upitnika, i ovisno o epidemiološkoj situaciji, Misija planira organizirati online ili uživo rasprave o rezultatima ovog istraživanja s obrazovnim vlastima, stručnjacima i stručnjakinjama, učiteljima i učiteljicama, nastavnicima i nastavnicama, profesorima i profesoricama, učenicima i učenicama i roditeljima. Cilj tih rasprava bio bi poticanje razgovora o ulozi i kvaliteti udžbenika te općenito o njegovom poboljšanju.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave