Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

UNESCO – Natječaj za projekte u okviru Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD) za 2021. godinu

1 tra. 2021 | Novosti

UNESCO je otvorio poziv za dostavu prijava projekata za sredstva iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD) za 2021. godinu. Rok za prijavu putem on-line aplikacijske platforme je 16. lipnja 2021. godine. Detaljne informacije o uvjetima i kriterijima za prijavu projekata, kao i pristup on-line platformi se nalaze na linku: https://en.unesco.org/creativity/ifcd/apply .

IFCD podržava projekte zemalja u razvoju, koji vode ka strukturiranim promjenama kroz uvođenje i/ili izradu politika i strategija koje imaju izravan utjecaj na stvaranje, proizvodnju, distribuciju i pristup raznolikosti kulturnih izraza, kao i jačanje institucionalnih infrastruktura podržavajući održive lokalne i regionalne kulturne industrije, što je uspostavljeno Konvencijom o zaštiti i promociji raznolikosti kulturnih izraza 2005. godine.
Na natječaj se mogu prijaviti organi javne uprave, institucije i nevladine organizacije iz zemalja u razvoju koje su članice Konvencije, kao i međunarodne nevladine organizacije. Maksimalan iznos sredstava koja se mogu tražiti za implementaciju projekta u okviru ovog Fonda je 100.000 US$.

Više informacija o projektima koji su do sada financirani iz IFCD-a možete naći na sljedećem linku: https://en.unesco.org/creativity/ifcd/projects.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave