Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Predavanje vezano uz korona virus, držanje epidemioloških mjera u školama te kako će biti organiziran početak nastave u II. obrazovnom razdoblju.

15 sij. 2021 | Novosti

          Dana 14. siječnja 2021. godine u prostorijama OŠ Ruđera Boškovića Grude, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo ŽZH organiziralo je predavanje vezano uz korona virus, držanje epidemioloških mjera u školama te kako će biti organiziran početak nastave u II. obrazovnom razdoblju.

          Predavanje predstavnicima svih osnovnih i srednjih škola Županije je održala v.d ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo ŽZH Andrea Jurić. Prisutni su dobili i neke nove informacije o korona virusu, informacije o važnosti jačanja imunološkog sustava te držanja osobne higijene i dezinfekcije u borbi s epidemijom.

          Poseban dio se odnosio na početak nastave u II. obrazovnom razdoblju. S obzirom da se epidemiološka situacija dosta popravila, a istraživanja pokazala da su škole možda ponajmanje mjesto širenja virusa, donijeta je odluka da svi učenici osnovnih škola te završni razredi srednjih škola idu na nastavu redovito, svaki dan. Epidemiologinja Jurić je naglasila da će se ići dan po dan i da se nada da je najgore iza nas te da je vrlo važno zbog zdravlja djece da škole rade normalno koliko god je to moguće.

         Predstavnici škola će preporuke dalje prenijeti na zaposlenike škola te učenike i roditelje.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave