Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Obavijest

12 ožu. 2020 | Novosti

Ministarstvo iskazuje razumijevanje za zabrinutost roditelja, učitelja i nastavnika i ostalih aktera koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju naše djece, a koja se proteklih dana pokazala brojnim pozivima i dopisima s upitima o novonastaloj situaciji. Ministarstvo zauzima stav kako je prvenstveno potrebno trezveno i racionalno promisliti o svakoj informaciji koja dođe do njezinog krajnjeg korisnika, a u slučaju potrebe postupati kako je preporučeno.
Krizni stožer Županije Zapadnohercegovačke, na sjednici održanoj u srijedu,11. ožujka 2020. godine izdao je Naredbu koja između ostalog sadrži i točku u kojoj donosi odluku da se nastava u obrazovnim ustanovama do daljnjeg ne odgađa te kako će se o svim daljnjim promjenama epidemiološkog stanja reagirati u najkraćem mogućem roku. Spomenuta Naredba izdana je na temelju Naredbe Kriznog stožera FBiH i procjene županijskog kriznog stožera. Napominjemo kako su odluke sjednica Kriznog stožera Županije Zapadnohercegovačke privremenog karaktera te se mogu mijenjati u skladu s izmjenama okolnosti.
Slijedom navedenog, ističemo kako Ministarstvo postupa po preporukama Kriznog stožera Županije Zapadnohercegovačke te ni u kojem slučaju Ministrica Ružica Mikulićne donosi samoinicijativno procjene i odluke, pogotovo one vezane za odgodu nastavnog procesa. Preporuke u nadležnosti kriznih stožera donose se od strane članova koji poznaju epidemiološku situaciju i njezinu promjenjivost. Ukoliko se epidemiološka situacija na području naše Županije izmijeni do mjere u kojoj je potrebno odgoditi nastavu, Ministrica će postupiti na preporučeni način. Trenutno apeliramo kako je potrebno pridržavati se svih do sada izdanih preporuka u vidu održavanja osobne higijene, izbjegavanja javnih skupova te preporuka zdravstvenih ustanova.
Ministarstvo također želi upozoriti na važnost postupanja prema Naredbi Kriznog stožera Županije Zapadnohercegovačke, točnije njene točke 2. i točke 6., kojima se apelira na građane koji dolaze iz zemalja koje su žarišne točke ovog virusa da hitno izvrše preventivnu samoizolaciju ili se jave nadležnim zdravstvenim ustanovama.
O svim daljnjim postupanjima i mjerama prevencije Ministarstvo će pravovremeno obavještavati javnost te stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

MINISTRICA
Ružica Mikulić v. r.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave