Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Dani hrvatskog jezika 2019

9 tra. 2019 | Novosti

Dana 4. travnja 2019. godine  održano je  županijsko natjecanje “Dani hrvatskog jezika” u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Sve nazočne pozdravio je ravnatelj škole Mladen Leko i obratio se s par prigodnih riječi dobrodošlice. U ime Ministarstva obrazovanja kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke natjecanje je otvorio pomoćnik ministrice za obrazovanje  Mario Mikulić. Na natjecanju su sudjelovale sve osnovne i srednje škole Županije Zapadnohercegovačke, koje su se natjecale u pisanju literarnih uradaka i u recitiranju.
Literarne radove i recitacije je ocjenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Jozo Marić, dr. sc. Marko Tokić, prof. Jerko Ivanković i glumac Robert Pehar.
U kategoriji literarni  uradak – osnovne škole, treće mjesto osvojila je Zlata Bošnjak 9.c razred iz Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški na temu „Na bijelim krilima galeba upisane su uspomene na jedno ljeto“, drugo mjesto osvojila je Sanja Đerek 8.r razred iz Osnovne škole franice Dall era Vir na temu „Obitelj je najljepše mjesto i ambijent  za život“, a prvo mjesto osvojila je Iva Crnjac 9.c razred iz Druge osnovne škole Široki Brijeg na temu „Na bijelim krilima galeba upisane su uspomene na jedno ljeto“.

U kategoriji literarni uradak – srednje škole, treće mjesto osvojila je Matea Zorić 2.a razred iz Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude na temu „Izgubljen je onaj dan kad se čovjek nije nasmijao“, drugo mjesto osvojio je Karlo Madžar 3.d razred iz Gimnazije Ljubuški na temu „Pjesnička dijela me poboljšavaju, ali čine nešto puno važnije  – ona mijenjaju“ a prvo mjesto osvojio je Marko Kutle 4.b iz Srednje strukovne škole Široki Brijeg.
U kategoriji recitatori – osnovne škole, treće mjesto osvojila je Lucija Radić 6.b razred iz Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški s recitacijom pjesme „Moj grad Ljubuški“ – autor Petra Jakovljevića Ljubušaka,  drugo mjesto osvojili su Tea Ćorluka i Ivan Spajić 4. razred iz Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude s recitacijom pjesme „Prva ljubav“ autora Zvonimira Goloba, a prvo mjesto osvojila je Petra Barbir 7.c razred iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Ljubuški s recitacijom pjesme „Dok sam na putu“ autora Veselka Koromana.
U kategoriji recitatori – srednje škole, treće mjesto osvojili su Ana Marija Kordić 2.e i Marko Pavlović 3.c  razred iz Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Grude s recitacijom pjesme „Pisana (pisma) od pakla“ autora fra Lovre Šitovića, drugo mjesto osvojio je Ilija Soldo 4.b razred iz iz Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg  s recitacijom „Neograđeni vrta“ autora fra Vendelina Karačića, a prvo mjesto osvojio je Josip Ljubić 2.b razred  iz  Srednje strukovne škole Široki Brijeg s recitacijom pjesme „Pobratimstvo lica u svemiru“ autora Tina Ujevića.
Dobitnicima su uručene i prigodne nagrade.
Iduće natjecanje “Dani hrvatskog jezika” održat će se u Srednjoj strukovnoj školi Široki Brijeg.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave