Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

NASTUP HRVATSKOG KULTURNOG DRUŠTVA VRILA NA SVJETSKOM FESTIVALU NARODNOG PLESA U ITALIJI

4 ruj. 2018 | Novosti

HKD Vrila Široki Brijeg nastupio je na 48. Svjetskom festivalu narodnog plesa i 53. Paradi folklora u Gorici (Gorizia) Italiji, od 22. do 26. kolovoza 2018. godine. HKD Vrila na festivalu u Gorici nastupilo je na osnovu poziva CIOFF-a i predstavljalo je BiH, županiju Zapadnohercegovačku i Grad Široki Brijeg.  Društvo djeluje  od sredine prošlog stoljeća. Na ovom festivalu HKD Vrila prezentiralo je tradicijske pjesme i plesove Hrvata s područja BiH. Program za nastup na festivalu osmislio je i sa izvođačima pripremio umjetnički voditelj HKD Vrila Vlado Marić. Na festivalu je nastupilo preko četrdeset izvođača sa četiri kontinenta.

Tijekom pet dana boravka u Italiji HKD Vrila imao je više zapaženih nastupa, dva polusatna nastupa zajedno sa ostalim izvođačima u Gorici te jedan samostalni cjelovečernji program u Ronchi dei Legionari mjestu u blizini Gorice. Sudjelovao je i u paradi ulicama Gorice s tradicijskim plesovima i pjesmama Hrvata Širokobriješkog kraja.
Posebno priznanje i zahvalu za sudjelovanje na festivalu predsjednik HKD Vrila Vlado Bošnjak i umjetnički voditelj Vlado Marić primili su, na zajedničkom prijemu s ostalim izvođačima, od gradonačelnika Gorice. HKD Vrila dobilo je od stručnog kolegija folklorista i predstavnika CIOFF-a posebnu nagradu za najizvorniju scensku izvedbu. Na festivalu je bila prisutna i Anka Raić zvanični predstavnik BiH u CIOFF-u.
HKD Vrila je ovim postignućima dobio zasluženo priznanje za svoj dugogodišnji rad i zalaganje na očuvanju kulturnog identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini.


Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave