Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Dani hrvatskog jezika 2018

7 svi. 2018 | Novosti

Dana 4. svibnja 2018. godine je održano  županijsko natjecanje “Dani hrvatskog jezika” u Gimnaziji fra Grge Martića u Posušju. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.    U ime Ministarstva obrazovanja kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke natjecanje je otvorio pomoćnik ministrice za obrazovanje  Mario Mikulić. Na natjecanju su sudjelovale sve osnovne i srednje škole Županije Zapadnohercegovačke, koje su se natjecale u pisanju literarnih uradaka i u recitiranju.

Literarne radove i recitacije je ocjenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Jozo Marić, dr. sc. Marko Tokić, prof. Jerko Ivanković i glumac Robert Pehar.
U kategoriji literarni  uradak – osnovne škole, treće mjesto osvojio je Jerko Bušić 7.a razred iz Osnovne škole fra Stipana Vrljića Sovići na temu „Proljeće, simbol probuđenog života“, drugo mjesto osvojila je Ivana Tokić 9. razred iz Osnovne škole Ante Brune Bušića Rakitno na temu „Proljeće, simbol probuđenog života“, a prvo mjesto osvojio je Ivan Lasić 7.c razred iz Druge osnovne škole Široki Brijeg na temu „Razumije li me obitelj i sredina u kojoj živim“.
U kategoriji literarni uradak – srednje škole, treće mjesto osvojila je Mateja Malenica 4.d razred iz Gimnazije fra Grge Martića Posušje na temu „Učenost je jedino bogatstvo koje nam lopovi i tirani ne mogu oduzeti“, drugo mjesto osvojio je Mate Herceg 4.a razred iz Gimnazije Ljubuški na temu „Što želim, pitaš? Malo ja želim, malo! Sunce, kruh i sol; Šumu, vodu i tvoj osmjeh. Malo ja želim, malo!“, a prvo mjesto osvojio je Ante Ević iz Srednje strukovne škole Antuna Branka Šimića Grude.
U kategoriji recitatori – osnovne škole, treće mjesto osvojila je Antonela Bešlić 9.b razred iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje s recitacijom pjesme „Pismo majci u proljeće“ – autora Vinka Nikolića,  drugo mjesto osvojili su Viktor Herceg 6.b i Klara Herceg 9.a razred iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Ljubuški  s recitacijom pjesme „Zlatna grana“ autora Nikole Milićevića, a prvo mjesto osvojila je Petra Slišković 6.b razred iz Prve osnovne škole Široki Brijeg s recitacijom pjesme „Vukovar“ autora Mislava Kontića.
U kategoriji recitatori – srednje škole, treće mjesto osvojili su Ante Majić i Ivan Prskalo 4.b razred iz Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Grude s recitacijom pjesme „Ja poznajem ženu“ autora Mire Petrovića, drugo mjesto osvojio je Ilija Soldo 3.b razred iz iz Gimnazijr fra Dominika Mandića Široki Brijeg  s recitacijom „Jama“ autora Ivana Gorana Kovačića, a prvo mjesto osvojila je Antonija Kvesić  iz  Srednje strukovne škole Antuna Branka Šimića Grude s recitacijom pjesme „Samo je san stvarnost“ autora Tina Ujevića.
Dobitnicima su uručene i prigodne nagrade.
Iduće natjecanje “Dani hrvatskog jezika” održat će se u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Branka Šimića Grude.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave