Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Dani hrvatskoga jezika

31 ožu. 2017 | Novosti

Dana 30. ožujka 2017.godine održano je tradicionalno natjecanje „Dani hrvatskoga jezika“ u Srednjoj strukovnoj školi Posušje, a na kojem su sudjelovali učenici svih osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke.
Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.
Na samom početku natjecanja, sve nazočne, pozdravio je ravnatelj škole Mario Knezović i obratio se s par prigodnih riječi dobrodošlice, a u ime Ministarstva obrazovanja kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke pomoćnik ministrice  Mario Mikulić.

Učenici  su se natjecali u pisanju pisanih uradaka i u recitiranju.
Pismene uradke i recitacije je ocjenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu:
mr. sc. Jozo Marić, dr. sc. Marko Tokić, prof. Jerko Ivanković i glumac Robert Pehar.

U kategoriji pisani uradak – osnovne škole, treće mjesto osvojio je Ivan Polić 6. razred iz Osnovne škole Franice Dall era Vir na temu „Što bih rekao strancu o našoj Hercegovini?“, drugo mjesto osvojila je Ivana Jukić 8.d iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje na temu „Što bih rekao strancu o našoj Hercegovini?“, a prvo mjesto osvojila je Matija Petrović 8. r iz Osnovne škole Tina Ujevića Vitina na temu „Što bih rekao strancu o našoj Hercegovini?“.

U kategoriji pisani uradak – srednje škole, treće mjesto osvojila je Marija Šarić  4.b iz Srednje strukovne škole Posušje na temu „Skrivamo li lice pred nasiljem, tko će se onda suprotstaviti zlu?“, drugo mjesto osvojila je Marija Tomić 1.h iz Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški na temu „li lice pred nasiljem, tko će se onda suprotstaviti zlu?“, a prvo mjesto osvojio je Filip Šantić 4.d iz Srednje strukovne škole Široki Brijeg.

U kategoriji recitatori – osnovne škole, treće mjesto osvojila je Antonia Kvesić 8.a iz Osnovne škole Kočerin s recitacijom pjesme „Stara pjesma autora A.G Matoša, drugo mjesto osvojio je David Soldo 8.d iz Druge osnovne škole Široki Brijeg  s recitacijom  „Ispovijest vojnika“ , a prvo mjesto osvojio je Mate Boban 6.a iz Osnovne škole fra Stipana Vrljića Sovići s recitacijom pjesme „Moj dom“ autora S.S.Kranjčevića.

U kategoriji recitatori – srednje škole, treće mjesto osvojile su Ivana Petrušić 1.h i Pavle Pavićević 1.h iz Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški s recitacijom pjesme „Sestra Iva“ autora Petra Gudelja, drugo mjesto osvojila je Klara Vukojević 4.c iz Gimnazije Ljubuški s recitacijom pjesme „20 godina“ autora A.B.Šimića, a prvo mjesto osvojila je Mirna Bakula 4.d izGimnazije fra Grge Martića Posušje s recitacijom pjesme „Anima Croatorum“ autora Ivana Tolja.

Dobitnicima su uručene i prigodne nagrade.
Iduće natjecanje “Dani hrvatskog jezika” održat će se u Gimnaziji fra Grge Martića Posušje.

 

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave