Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

PZV „Handmade gifts“ pobjednik „Sajma poduzeća za vježbu“

28 velj. 2017 | Novosti

Srednja škola fra Slavka Barbarića iz Čitluka u petak, 24.02.2017. godine je bila domaćin „Sajma poduzeća za vježbu“ za učenike srednjih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije i  Županije Zapadnohercegovačke. Sajam je održan u sklopu projekta „Poduzetništvo na djelu“, , a organizator ovog sajma bio je Zavod za školstvo iz Mostara u suradnji s Ministarstvima obrazovanja, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije i  Županije Zapadnohercegovačke

Na početku "Sajma poduzeća za vježbu" okupljene učenike i nastavnike pozdravili su Gracijela Marijanović, stručna savjetnica u Zavodu za školstvo Mostar, i Mario Mikulić, pomoćnik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH. Gracijela Marijanović, uz predstavljanje programa sajma, pozdravila je načelnika općine Čitluk Marina Radišića i predsjednika OV Čitluk Predraga Smoljana koji su nazočili sajmu te je u znak zahvale za gostoprimstvo ravnateljici SŠ dr. fra Slavka Barbarića prof. Adeli Škutor uručila prigodni dar.
Sve nazočne pozdravila je i Viktorija Bošnjak, predstavnica Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, koja je i otvorila „Sajam poduzeća za vježbu“.
Nakon otvaranja sajma, posjetiteljima je svoje proizvode predstavilo 20-ak poduzeća za vježbu sastavljenih od učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola ekonomske struke. Cjelokupnu prezentaciji ocjenjivalo je Ocjenjivačko povjerenstvo s Gracijelom Marijanović na čelu, koje je ocjenjivalo poslovnost osoblja, informativne materijale, prodajni razgovor i opći dojam svih poduzeća, te je najbolje ocijene dalo PZV „Handmade gifts“ Srednje strukovne škole iz Posušja.
Pobjedničkom poduzeću glavnu nagradu, ovom prilikom to je bilo prijenosno računalo, uručio je je Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ.
Osnovni cilj ovog projekta ustvari jest stvaranje poduzetničkog ozračja, što je temelj razvoja gospodarstva i povećanje konkurentnosti, a prije svega da učenici nauče kako osnovati poduzeće za vježbu, kako poslovati i tako se predstaviti na sajmu, kako biti konkurentan na tržištu, uspostaviti kontakte… Ustvari, cilj je naučiti učenike praktično raditi ono što uče u školama Ovo, zapravo, i jeste škola praktične izvedbe nastave – rekla je Gracijela Marijanovi, koja je zahvalila domaćinima na gostoprimstvu i svima na sudjelovanju na Sajmu.

 

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave