Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Poziv organizacijama civilnog društva

13 pro. 2016 | Novosti

Direkcija za europske integracije poziva udruge civilnog društva na sudjelovanje na  radionici na kojoj će biti predstavljen Upitnik Europske komisije i metodologija odgovaranja. Radionica će se održati 21. prosinca 2016. godine u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, sala 2/I sa početkom u 10:00 sati.

Funkcionalni dijalog sa predstavnicima civilnog društva i učešće građana u procesu kreiranja i provedbi javnih politika važan je element procesa europskih integracija. Učešće civilnog društva u procesu pristupanja doprinosi boljem razumijevanju neophodnih reformi u BiH, te je stoga  neophodno da se pored nadležnih institucija koje će učestvovati u procesu odgovaranja na Upitnik EK, u ovaj važan zadatak  uključe i organizacije civilnog društva.
Upitnik će, između ostaloga, biti objavljen na portalima eKonsultacije Ministarstva pravde i Direkcije za europske integracije BiH.

Bosni i Hercegovini Upitnik EK je uručen 9. prosinca i predstavlja zvanični dokument kojim EU procjenjuje spremnost BiH da započne proces pristupanja, odnosno stiče uvid u stepen ostvarenih reformi i usklađenosti domaćeg zakonodavstva za europskim zakonodavstvom po svim poglavljima acquis-a. Dostavljanju Upitnika EK prethodilo je podnošenje zahtjeva za članstvo BiH u EU u veljači 2016. godine. Više o Upitniku EK možete naći na internet stranici DEI na linku: https://goo.gl/Cs02em.  
Pravo učešća na informativnoj radionici predstavljanja Upitnika EK imaju sve organizacije civilnog društva u BiH. 
Molimo vas da svoje učešće prijavite na mail adresu [email protected]a do 19.12.2016. godine
Sve dodatne informacije o ovom pozivu možete dobiti na kontakt telefon:  033/255-014 kao i putem e-mail: [email protected]

Direkcija za europske integracije

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave