Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa na Tempus Projektu Europske komisije u Bihaću

24 tra. 2015 | Novosti

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke sudjelovalo je od 16. do 17. travnja 2015. godine na Sveučilištu u Bihaću na sastanku i radionici članova radnih grupa iz šest znanstvenih oblasti u okviru Tempus projekta „Bosanskohercegovački kvalifikacijski okvir za visoko obrazovanje – BHQFHE“. Cilj radionice je razvoj standarda kvalifikacija za tri ciklusa studija iz šest različitih znanstvenih oblasti: prirodne znanosti, biomedicina i zdravstvo, tehničke znanosti, društvene znanosti te biotehničke i humanističke znanosti.

Radionici su sudjelovali svi projektni partneri iz Bosne i Hercegovine: predstavnici javnih sveučilišta, nadležnih ministarstava obrazovanja, Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta (HEA), Svjetskog univerzitetskog servisa Bosne i Hercegovine (SUSBiH), Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP), Agencije za rad i zapošljavanje BiH, Udruge poslodavaca BiH, kao i strani partneri: predstavnici sveučilišta iz Velike Britanije, Irske i Hrvatske.
Nakon uvodnog dijela i kratkih prezentacija partnerskih institucija o njihovim ulogama i idejama za razvoj i modernizaciju postojećih studijskih programa, učesnici projekta imali su priliku da se kroz prezentacije i rad u grupama upoznaju sa iskustvima istaknutih profesora sa Univerziteta u Northamptonu (Simon A. Burtonshaw-Gunn) i Univeziteta u Limericku (Michael Hennessy) te na taj način steknu dodatna znanja za stvaranje modela kvalifikacijskog okvira i definiranje programskih i modularnih ishoda učenja i minimalnih standarda za BSc/BA, MSc/MA i PhD studijske programe.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave