Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Dani hrvatskog jezika 2015.

26 ožu. 2015 | Novosti

Dana 25. ožujka 2015. godine je održano  tradicionalno županijsko natjecanje “Dani hrvatskog jezika” u Gimnaziji Ljubuški. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke. Na samom početku natjecanja, sve nazočne, pozdravio je ravnatelj gimnazije Goran Skoko i obratio se s par prigodnih riječi dobrodošlice, a u ime Ministarstva obrazovanja kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke pomoćnik ministrice  Mario Mikulić.U glazbenom djelu natjecanja nastupili su učenici Gimnazije Ljubuški i zbor "Gimnasium".

Na natjecanju su sudjelovale sve osnovne i srednje škole Županije Zapadnohercegovačke. Učenici su se natjecali u pisanju pisanih uradaka i u recitiranju.

Pismene uradke i recitacije je ocjenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Jozo Marić,dr. sc. Marko Tokić, prof. Jerko Ivanković i glumac Robert Pehar.

U kategoriji pisani uradak – osnovne škole, treće mjesto osvojila je Anđela Vukšić iz VII b razreda O.Š. „I.B.Mažuranić“ Ljubuški na temu „Kad bi se mene pitalo“, drugo mjesto osvojio je Luka Budimir VI razred iz O.Š. „Franice Dall era“ iz Vira na temu „Ima jedna zemlja“, a prvo mjesto osvojila je Anamarija Bakula iz O.Š. „Ivana Mažuranica“ Posušje na temu „Igra i igre“.

U kategoriji pisani uradak – srednje škole, treće mjesto osvojila je Anamarija Čolak IV a razred S.Š. „A.B.Šimića“ Grude na temu Narodi su djeca velika (i lako im je kupiti igračku)“, drugo mjesto osvojio je Ivan Bilinovac IV f razred iz Gimnazije „Fra Dominika Mandića“ Š.Brijeg na temu „Narodi su djeca velika (i lako im je kupiti igrački)“, a prvo mjesto osvojila je Viktorija Petrušić IV a razred S.S.Š. „Ruđera Boškovića“ Ljubuški.

U kategoriji recitatori – osnovne škole, treće mjesto osvojila je Katarina Biško VIII a razred iz O.Š. „Fra Stipana Vrljića“ Sovići s recitacijom pjesme „Kazalište snova“ – autora Vladimira Pavića. Drugo mjesto osvojio je Fran Zelić VIII e razred iz O.Š „I.B.Mažuranić“ Ljubuški s recitacijom pjesme „Trubač sa Seine“ autora Dobriše Cesarića, a prvo mjesto osvojila je Lorena Zovko VI razred iz O.Š. „Biograci“.

U kategoriji recitatori – srednje škole, treće mjesto osvojila je Klara Vukojević iz „Gimnazije“ Ljubuški s „Molitvom iz tamnice“ autora Tina Ujevića, drugo mjesto osvojile su Marija Kožul i Gabrijela Šarić iz IV razreda Gimnazije „Fra Dominika Mandića“ Š.Brijeg s narodnom baladom „Majka Margarita“, a prvo mjesto osvojio je Ivo Brkić iz IV b razreda S.S.Š. „Ruđera Boškovića“ Ljubuški s pjesmom „Kad razmišljam o vama stari pjesnici“ autora Borisa Marune.

Dobitnicima su uručene i prigodne nagrade.

 

Sljedeće natjecanje "Dani hrvatskog jezika" održat će se u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića Ljubuški.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave