Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Svehrvatski Ekološki kviz „Lijepa naša 2014

29 tra. 2014 | Novosti

Svehrvatski Ekološki kviz „Lijepa naša  2014 „ održan je u vremenu  od 25. do 27. travnja 2014 .  u Zagrebu,  u Hotelu „I“  .

Na natjecanju su  ove godine sudjelovale dvije ekipe osnovnih škola iz naše Županije.
Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude u sastavu: Veronika Tolić, Katarina Alpeza, Martina Mikulić i Zdravka Mikulić, u pratnji pedagoginje Olivere Brljević, te je osvojila ukupno šesto mjesto,
te      
Prva Osnovna škola Široki Brijeg u sastavu: Iva Bubalo, Mate Kožul, Mislav Ćorić i Mia Marušić  uz pratnju  mentorice  Olgice Marušić, prof. biologije i kemije.
Prva Osnovna škola je osvojila  ukupno petnaesto mjesto.

Natjecanju je kao gošća  i  podrška ekipama iz naše Županije nazočila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke gospođa Helena Lončar.
Ministrica je također, u ime svih škola koje nisu iz Republike Hrvatske, a natječu se na Kvizu pozdravila organizatore  i  natjecatelje.

U sklopu „Svehrvatskog ekološkog kviza Lijepa Naša“ u organizaciji  Udruge „Lijepa Naša“ održan je i okrugli stol na temu „Položaj hrvatskih škola i učenika izvan Hrvatske i kako im pomoći“  na kojem je također sudjelovala ministrica Helena Lončar.

Ekološki kviz „Lijepa naša“ jedno je od natjecanja u izvannastavnim aktivnostima koje, putem izrade i prezentacije projekta, osim gradiva pojedinih predmeta, uključuje prikaz konkretnih aktivnosti i promišljanja o prirodnim, kulturnim i civilizacijskim vrijednostima te razvitku odgovornosti i pozitivno stava prema okruženju u kojem živimo.
Učenici su se natjecali u znanju iz vjeronauka, prirode, biologije, kemije , geografije i zemljopisa. Svaku ekipu, odnosno školu, predstavljala su po četiri učenika i to po jedan učenik od petog do osmog razreda za osnovne škole te po jedan učenik od prvog do četvrtog razreda za srednje škole. Program natjecanja sastojao se od pisanog dijela, PowerPoint- prezentacije i usmenog dijela na kojem je sudjelovalo pet prvoplasiranih ekipa iz osnovnih škola koje su osvojile najviše bodova na pismenom dijelu i u prezentaciji projekta.

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave