Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Posjet školama u općini Posušje

5 stu. 2013 | Novosti

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Helena Lončar i Općinski načelnik općine Posušje Branko Bago posjetili su jučer Srednju strukovnu školu Posušje i Osnovnu školu A.B. Bušića u Rakitnu.

S ravnateljem Srednje strukovne škole Stankom Rezom razgovarali su o uvjetima u kojima ova ustanova funkcionira, te su obišli kamenoklesarsku radionicu otvorenu u sklopu istoimenog Odjela. Tu su se susreli s nastavnim osobljem i učenicima koji su pokazali radove nastale u sklopu praktične nastave. Ovaj odjel otvoren je pretprošle godine, a pohađa ga ukupno 37 učenika. Potencijal kamenoklesarstva prepoznala je i lokalna samouprava kao i županijska agencija zadužena za razvoj. Tako su zajedničkim snagama, nakon već jednog uspješno okončanog projekta vezanog za ovo područje, krenuli u još jedan – Kamen 2. Ukoliko ovaj projekt dobije zeleno svjetlo, budući majstori između ostalog će kroz obrazovni program učiti i konzervatorske vještine. To će iziskivati i ponovno pokretanje radova na adaptaciji prostora u središtu grada koji je prethodno i bio određen za izvođenje praktične nastave kamenoklesarskog Odjela.
Nakon obilaska Srednje strukovne škole, ministrica Lončar i načelnik Bago uputili su se u Rakitno, gdje su se u prostorijama Osnovne škole susreli s ravnateljem Božom Šarićem. Teme razgovora također su se odnosile na uvijete rada u ovoj školi, a ravnatelj Šarić iskoristio je prigodu da gostima pokaže gotovo dovršeno novo krilo školskog objekta. Riječ je o prostoru u kom će biti smješteni kabineti matematike, fizike i informatike, a njegovim otvaranjem stvorit će se uvjeti za izvođenje nastave u jednoj smjeni. Time će se doprinijeti kvalitetnijoj edukaciji učenika u ovoj Osnovnoj školi.        

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave