Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Ekološki kviz „Lijepa Naša 2013“

2 svi. 2013 | Novosti

 

Svehrvatski Ekološki kviz „Lijepa naša“ održan je u Starigradu Paklenica od 22. do 24. travnja 2013. godine.

Na natjecanju su i ove godine sudjelovale ekipe iz Županije Zapadnohercegovačke te su polučile odlične rezultate.

Osnovne škole Županije Zapadnohercegovačke predstavljala je ekipa Osnovne škole Tina Ujevića Vitina u sastavu: Antonija Boras, Mila Grizelj, Helena Paradžik i Marko Boras pod vodstvom nastavnice Drage Pavičić, te je osvojila šesto mjesto u konkurenciji osnovnih škola.

 

Srednje škole Županije Zapadnohercegovačke predstavljala je ekipa Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude u sastavu: Sara Šimić, Slavko Anđelić, Brigita Šilić i Tomislav Miloš pod vodstvom profesorice Andrijane Mlinarević-Cvetković, te je osvojila sedmo mjesto u konkurenciji srednjih škola.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 60 škola te su samim time i rezultati koje su naši učenici postigli još značajniji te im čestitamo na uspješnom predstavljanju svojih škola i naše Županije.

Natjecanju su kao gosti i podrška ekipama iz naše Županije nazočili ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke gospođa Helena Lončar te ravnatelji škola koje su sudjelovale u natjecanju, gospodin Jozo Zadro i gospodin Mladen Leko.

Ekološki kviz „Lijepa naša“ jedno je od natjecanja u izvannastavnim aktivnostima koje, putem izrade i prezentacije projekta, osim gradiva pojedinih predmeta, uključuje prikaz konkretnih aktivnosti i promišljanja o prirodnim, kulturnim i civilizacijskim vrijednostima te razvitku odgovornosti i pozitivno stava prema okruženju u kojem živimo.

Učenici su se natjecali u znanju iz vjeronauka, prirode, biologije, kemije , geografije i zemljopisa. Svaku ekipu, odnosno školu, predstavljala su po četiri učenika i to po jedan učenik od petog do osmog razreda za osnovne škole te po jedan učenik od prvog do četvrtog razreda za srednje škole. Program natjecanja sastojao se od pisanog dijela, PowerPoint- prezentacije i usmenog dijela na kojem je sudjelovalo pet prvoplasiranih ekipa iz osnovnih škola te pet ekipa srednjih škola koje su osvojile najviše bodova na pismenom dijelu i u prezentaciji projekta.

 

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave