Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Predsjednik Udruge Lijepa naša Republike Hrvatske posjetio naše Ministarstvo i Gimnaziju fra Dominika Mandića Široki Brijeg jednu od najuspješnijih škola u Svehrvatskom natjecanju „Ekološki kviz Lijepa naša“

7 lip. 2012 | Novosti

 

Predsjednik Udruge „Lijepa naša“ doc. dr. sc. Ante Kutle  posjetio je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnoherecgovačke Županije gdje se sastao sa ministricom gospođom Helenom  Lončar. 

U Skoro dvadeset godina postojanja ove udruge, učenici osnovnih i srednjih škola  sa prostora Zapadnohercegovačke Županije redovito sudjeluju na ovom Svehrvatskom natjecanju i pri tome gotovo uvijek postižu izvrsne rezultate.

 

Prije dvije godine na natjecanju u Puli učenici  Gimnazije fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega osvojili su prvo mjesto i trajno sebi priskrbili kviska znanja kojega Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske dodjeljuje najuspješnijim učenicima. Godinu dana poslije,  osvojili su drugo mjesto u Primoštenu. 

Kontinuitet u postizanju vrhunskih rezultata svjedoči i o kvalitetnom radu učenika i nastavnika u ovoj gimnaziji a i u ostalim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj. 

Gospodin  Kutle želi i dalje jačati  projekte Lijepe naše, a nakana mu je neko od tih natjecanja organizirati na prostorima Bosne i Hercegovine. 

Pored ministrice Helene Lončar gospodin Kutle razgovarao je i sa Mirom Bošnjakom, ravnateljem Gimnazije i tom prigodom gimnazijskoj knjižnici uručio komplet knjiga iz edicije Lijepa naša.

Udruga“ Lijepa Naša“ pored Svehrvatskog ekološkog kviza svake godine održava i  Svehrvatsku manifestaciju „Dani kruha“ na kojoj također sudjeluju učenici iz Županije Zapadnohercegovačke.

 

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave