Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

U Gimnaziji fra Dominika Mandića na Širokom Brijegu održana tradicionalna smotra Mostarskog Sveučilišta

24 tra. 2012 | Novosti

U školskoj športskoj dvorani Gimnazije fra Dominika Mandića na Širokom Brijegu,  u organizaciji Sveučilišta u Mostaru i Ministarstva obrazovanja znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, održana je tradicionalna smotra Mostarskog Sveučilišta. 

Maturantima srednjih škola Zapadnohercegovačke Županije koji su pristigli na ovogodišnju smotru predstavljeni su fakulteti Sveučilišta u Mostaru kao i djelovanje Studentskog zbora i Studentskog centra Mostar. 

 

Domaćin smotre, ravnatelj širokobriješke gimnazije Miro Bošnjak, zaželio je dobrodošlicu gostima .

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke Županije gospođa prof, Helena Lončar obratila se nazočnima prigodnim riječima te zaželjela sadašnjim maturantima puno uspjeha pri upisu željenog fakulteta, nakon Ministrice maturantima se obratio prodekan za znanost Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sci. Ivo Čolak.

Gospodin Čolak je detaljno predstavio Sveučilište i njegove programe,  te istaknuo kako je Mostar postao pravo regionalno studentsko središte koje u ovom trenutku ima 17 tisuća studenata i oko 1000 zaposlenih profesora i asistenata, te ima sve potrebne preduvjete postati liderom znanja u regiji. U kampus Sveučilišta u Mostaru uloženo je preko 50 milijuna maraka i pruža sve uvjete za studiranje, te je između ostalog istakao i to da je Sveučilište u Mostaru dio  Rektorskog zbora Bosne i Hercegovine i pridruženi član Hrvatskog rektorskog zbora, te jedino javno Sveučilište u Bosni i Hercegovini na kojem se nastava izvodi na hrvatskom jeziku. 

Budući studenti su od djelatnika fakulteta,  koji su za smotru pripremili i prigodne info  pultove, dobili  brošure fakulteta, kao i ostale  informacije koje će im pomoći pri upisu na željene fakultete.

 

 

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave