Županija Zapadnohercegovačka

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Svehrvatski ekološki kviz „Lijepa Naša“ 2012.

24 tra. 2012 | Novosti

Svehrvatski Ekološki kviz „Lijepa naša“ održan  je  u Zadru od 15. do 17. travnja 2012. godine.

Na natjecanju su i ove godine sudjelovale ekipe iz Županije Zapadnohercegovačke te su polučile odlične rezultate.

Osnovne škole Županije Zapadnohercegovačke predstavljala je ekipa Osnovne škole Marka Marulića iz Ljubuškog u sastavu: Paško Bubalo, Maja Marija Rašić,  Michelle Jenny Radić i Valerija Ereš pod vodstvom nastavnika Joze Živkušića, te je osvojila deseto mjesto u konkurenciji osnovnih škola.  

 

Srednje škole Županije Zapadnohercegovačke Predstavljala je ekipa Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg u sastavu: Ivona Martinović,  Petar Bevanda, Katarina Šoljić i  Antonija Lasić pod vodstvom profesorice Josipe Zovko,  te je osvojila šesto mjesto u konkurenciji srednjih škola. 

Natjecanju je kao gošća podrška ekipama iz naše Županije  nazočila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke gospođa Helena Lončar.

Ekološki kviz „Lijepa naša“ jedno je od natjecanja u izvannastavnim aktivnostima koje, putem izrade i prezentacije projekta, osim gradiva pojedinih predmeta, uključuje prikaz konkretnih aktivnosti i promišljanja o prirodnim, kulturnim i civilizacijskim vrijednostima te razvitku odgovornosti i pozitivnog stava prema okruženju u kojem živimo. 

Učenici su se natjecali u znanju iz vjeronauka, prirode, biologije, kemije , geografije i zemljopisa. Svaku ekipu, odnosno školu, predstavljala su po četiri učenika i to po jedan učenik od petog do osmog razreda za osnovne škole te po jedan učenik od prvog do četvrtog razreda za srednje škole. Program natjecanja sastojao se od pisanog dijela, PowerPoint-prezentacije i usmenog dijela na kojem je sudjelovalo pet prvoplasiranih ekipa iz osnovnih škola te pet ekipa srednjih škola koje su osvojile najviše bodova na pismenom dijelu i u prezentaciji projekta.

Na državnoj razinu natjecanja Svehrvatski Ekološki kviz „Lijepa naša“ ove godine sudjelovale  su 62 ekipe. Od tog broja 34 ekipe su iz osnovnih škola i to: 27 iz Republike Hrvatske, četiri iz BiH, tri iz Vojvodine. 

Od srednjih škola pozvano je 28 ekipa, od toga 24 ekipe iz Republike Hrvatske, tri ekipe iz BiH te jedna ekipa iz Vojvodine.

Natjecanje Ekološki kviz „Lijepa naša“ organizirali su Agencija za odgoj i obrazovanje i Udruga Lijepa naša, a škola domaćin bila je Osnovna Škola Šime Budinića, Zadar.

 

Adresa:
Stjepana Radića 37b,
88220 Široki Brijeg,
Bosna i Hercegovina

Tel.:
+387(0)39 703 230

Fax:
+387(0)39 703 235

E-mail:
[email protected]

Linkovi

Skupština Županije Zapadnohercegovačke

Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Sveučilište u Mostaru

Zavod Za Odgoj I Obrazovanje

Natječaji

Rasprave